Håpsgudstjeneste med prosjektet BÅL

15. mars kl. 11:00 i Holmlia kirke

Prest og forfatter Sindre Skeie, artist Helga Johanne Størdal og musiker og komponist Åge Reite deltar med prosjektet BÅL – sanger for et varmere samfunn. Les mer om prosjektet under.

Kafedral etter gudstjenesten hvor vi fortsetter samtalen om håp, samhold, menneskeverd, kjærlighet og varige verdier.

Silje Kivle Andreassen, prest

Sindre Skeie, piano/vokal

Åge Reite, piano/orgel

Helga Johanne Størdal, vokal

Aktørene skriver selv om prosjektet: 

Vi lever i ei stadig kaldere og hardere tid, der høyrekreftene styrer samfunnet og folks verdi måles i hvor nyttige de er i kroner og øre. Vi her nord på oljeberget blir stadig rikere og stadig ivrigere etter å hegne om rikdommen og ressursene våre, verne om grensene og stenge andre ute. Vi slipper inn færre og færre asylsøkere og flyktninger. Samtidig oppfordres hvite nordmenn til å få flere barn – lønnsomme barn som skal bidra til at samfunnshjulene går rundt, så vi kan opprettholde forbruket og livsstilen vår. Vi diskuterer fosterdiagnostikk og ønsker å kunne vite «alt» om fosteret så tidlig som mulig, slik at vi kan få akkurat de barna vi ønsker oss, uten overraskelser og «svakheter». Også kulturen skal være lønnsom – bare artister som er kommersielle nok til å få sponsorer og støttespillere fra næringslivet har livets rett. Utenfor grensene våre gror nøden – det kriges om land og vann, etnisitet og religion, samtidig som kloden blir stadig varmere og klimakrisen truer med å bli en verdensomspennende katastrofe. Og samtidig lukker folk seg mer og mer inne i sine egne bobler – de dukker ned i smarttelefonene hvor de bygger fiktive bilder av seg selv i sosiale medier, og de dyrker et verdensbilde de deler med de som befinner seg i samme ekkokammer.

Midt i alt dette kalde, kyniske, egoistiske og skremmende ønsker vi å bidra med varme og ettertanke. Vi vil tilbake til leirbålet, der folk samlet seg for å dele historier og sanger og være et fellesskap for hverandre. Derfor har vi startet prosjektet BÅL, hvor vi turnerer med sanger for et varmere samfunn. Vi skriver sanger om håp, samhold, menneskeverd, kjærlighet og varige verdier.

 

Gratis inngang