HVILEPULS: Mikkel Berg-Eriksen solo (flygel)

16. mars kl. 20:00 i Holmlia kirke

Få hvilepuls når en av landets fremste talenter fremfører Chopins mesterverker, Ballader 1-4.

Holmliagutten Mikkel Berg-Eriksen har markert seg som en av Norges mest talentfulle pianister. Han har på tross av sin unge alder rukket å ha mesterklasser med størrelser som Leiv Ove Andsnes, Håkon Austbø og Jiri Hlinka.

På denne Hvilepulskonserten vil han fremføre Chopins syklus Ballader nr. 1, 2, 3 og 4, som regnes som et av klaverlitteraturens viktigste og mest utfordrende verker.

Noen vil huske Berg-Eriksens særdeles vakre fremføringer på Allehelgensdag i Holmlia kirke i 2021. Nå kan du få oppleve han til fulle med Chopins fantastiske musikk i kirkerommets vakre akkustikk.

HVILEPULS er en egen konsertserie med lokale profesjonelle musikere under Pulsfestivalen. Midt i uka fylles kirkerommet med vakre toner fra én enkelt musiker og ett enkelt instrument. En meditativ solokonsert på ca. tre kvarter på onsdager kl. 20. Rommet fylles med stearinlys, og publikum inviteres til en konsertopplevelse med vakre øyeblikk og lav puls.

Mikkel Berg-Eriksen (f.2002) er født og bosatt på Holmlia. Allerede som 16 åring ble han i 2019 elev ved NMH’s talentprogram Unge Musikere under veiledning av Professor Einar Henning Smebye. Samme år ble han også tatt opp til Senter for Talentutvikling’s nye klaver-satsning for unge norske pianister, og i 2020 ble han innrullert i Jiri Hlinka piano-akademi sitt talentprogram. Etter å ha gått ut av talentprogrammet Unge Musikere i 2021 begynte han sine musikkstudier, og går for øyeblikket sitt første år på utøvende bachelor ved Norges Musikkhøgskole, med Christopher Park som lærer.

Mikkel Berg-Eriksen er fra Toppåsen

HVILEPULS-konserter, Pulsfestivalen 2022:
100,-