Johannespasjonen på norsk

3. april kl. 20:00 i Holmlia kirke

Som avslutningskonsert på Pulsfestivalen fremfører Svein Tindberg, Holmlia kammerkor og musikere en egen versjon av Johannespasjonen av Johann Sebastian Bach.

Bare noen dager før påske får du her en gylden anledning til å oppleve påskefortellingen formidlet av en av våre fremste formidlere!

Johannespasjonen er opprinnelig skrevet på tysk. Under Pulsfestivalen kan du oppleve en helt spesiell utgave –  på norsk!

Skuespiller Svein Tindberg, leser Jesu lidelseshistorie fra Johannesevangeliet, og kor og musikere fremfører Bachs  fantastiske musikk mellom lesningene.

Johann Sebastian Bach tok utgangspunkt Johannesevangeliets gjenfortelling av Jesu lidelseshistorie (Joh. 18-19) når han skrev Johannespasjonen i 1724. Verket er skrevet på Bachs morsmål, tysk. De musikalske resitativene som er skrevet for solist blir i denne versjonen erstattet av rene lesninger av Svein Tindberg. Holmlia kammerkor synger koralene fra Johannespasjonen i Ragnar Grøms oversettelse. I tillegg blir det vakker musikk for fiolin og orgel av barokkens store mester.

Medvirkende
  • Svein Tindberg, lesninger
  • Holmlia kammerkor. Dir. Hans Olav Baden
  • Iselin Skretting, fiolin
  • Åslaug Hegstad Lervåg, orgel

Svein Tindberg har hatt stor suksess med sine monologforestillinger hvor han har fremført hele Markusevangeliet, og senere også hele Apostlenes gjerninger. Han regnes som en av våre fremste skuespillere og formidlere, og har i en årrekke vært fast ansatt på Det norske teateret.

Holmlia kammerkor er et prosjektbasert kor med fokus på  kirkemusikk og klassisk repertoar, ledet av Holmlia-organist Hans Olav Baden. Under fjorårets Pulsfestival hadde de stor suksess med deres fremføring av John Rutters vakre Requiem. Nå er det Bach sin tur.

Konserten er støttet av Aktivitetsmidler for kor/Norges korforbund

260,-/230,-/130,- (OBOS-billett)