Festivalutstilling: Heartlands av Hilde Grønner Flikke

23. oktober kl. 19:00 i Holmlia kirke

Heartland betyr kjerneområde – et område en nasjon ikke kan miste uten å miste seg selv. Opplev årets festivalkunstner, Hilde Grønner Flikkes, gripende installasjon i kirkerommet.

Bildeinstallasjonen Heartlands ble laget i 2005 – 2007. På denne tiden brakte avisene bilder av sammenraste boligblokker, hus som var knust av flom eller terror. I dag viser nyhetsbilder fra Ukraina og Midtøsten nye ødelagte hjem.

Ved siden av dette har vi erfart nedstengning og isolasjon, med ensomhet i leilighetene. Installasjonen er laget med tanke på at hver leilighet, hvert menneskeliv, rommer et heartland. Hva kan et menneske miste uten å miste seg selv?

Installasjonen består av 399 små bilder og fem store bilder som står utstilt i kirkerommet. Bildene er laget av collage og olje på treplater.

Opplev også kunstkonserten Heartlands, søndag 29. okt. kl. 20.

Arbeidet med installasjonen fulgte etter et opphold blant rekker av boligblokker i Moskva. Bildene kan ligne boligblokker men også minne om veggene av ikoner, ikonostasene, som i østkirkene skiller menneskene fra det hellige rommet bakenfor. Men i disse bildene synes ingen helgener og engler, bare fragmenter av menneskeliv og leiligheter. Kan man tenke seg det menneskelige som hellig?

Hver av de små bildene på gulvet korresponderer med ett enkelt på de store bildeveggene. Det er lov å ta på bildene og endre installasjonen ved å legge dem på andre måter.

Åpen i forbindelse med arrangementer i kirken

 

Arrangementet er støttet av Fritt Ord

Gratis inngang