Sterke Iranske stemmer

Søstrene Mahsa og Marjan Vahdat er usynlige i hjemlandet sitt. De er profesjonelle sangere av ypperste kvalitet som bryter loven hver gang de utøver yrket sitt.

Årets fredspris går til Narges Mohammadi for hennes kamp mot undertrykking av kvinner i Iran og hennes kamp for menneskerettigheter og frihet for alle!

Mandag 30. oktober kan du oppleve to uttrykksfulle Iranske stemmer som kjemper den samme kampen; Søstrene Mahsa og Marjan Vahdat.

Vi låner ord fra deres plateselskap Kirkelig Kulturverksted:

De er sangere i et land hvor regimet ikke aksepterer at de synger. De har ingen scene, ikke noe publikum å synge for. Likevel synger de, og de er de dyktigste blant 70 millioner. Søstrene Mahsa og Marjan Vahdat er usynlige i hjemlandet sitt. De er profesjonelle sangere av ypperste kvalitet som bryter loven hver gang de utøver yrket sitt.

I samarbeid med KULT – Senter for kunst, kultur og kirke, inviterer vi til Tehus mandag 30. oktober kl. 19. Temaet har vi lånt fra årets festivalutstilling: Heartlands.

Vi får høre persiske dikt sunget av søstrene Vahdat. Skuespiller Anderz Eide leser den norske oversettelsen, og et skandinavisk dikt som speiler det persiske. Sammen med Meladirektør Khalid Salimi og produsent og forfatter Erik Hillestad samles vi rundt tekannene, lytter til toner og ord – og snakker sammen om temaet, poesien og de ulike bildene det gir oss.

Holmlia Kulturkafe serverer marokkansk te.

Gratis inngang.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.

Les mer her: Tehus mandag 30. oktober